• Oznam ŠJ
        • Oznam ŠJ

        • Žiaci, ktorí nastúpili v júni do školy môžu za stravné zaplatiť v dňoch od 4. júna - 5. júna 2020.

          Platby sa budú uhrádzať cez okienko kancelárie v čase od 11:20 - 16:00 hod.

          Ak chcete zaplatiť v inom čase, kontaktujte prosím vedúcu školskej jedálne na čísle: 0903 019 660.

          Za pochopenie ďakujeme.

        • Tvorivá literatúra z domu

        • Na online hodine sme spolu s piatakmi vytvárali hlavnú postavu z rozprávky O červenej sliepočke. Náš výrobok má niekoľko využití. Môžeme si zahrať bábkové divadlo, môžeme vyzdobiť svoj byt, terasu alebo balkón. My našu sliepočku využijeme aj na to, aby sme sa na najbližšej hodine slovenského jazyka naučili tvoriť opis pracovného postupu.

      • Literatúra z domu
        • Literatúra z domu

        • Aj piataci sa učia literatúru prostredníctvom zoom. Na online hodinách sme sa učili o komikse a literatúre nonsensu. Za domácu úlohu dostali, aby vytvorili komiks alebo báseň (mohla byť aj nonsensová) na aktuálnu tému - život v karanténe. Svoje práce odfotili a môžete si ich prečítať aj vy. Komiksy poslali aj deti, ktoré pracujú doma samostatne. Texty sú bez jazykovej úpravy :-), zamerajte sa na ich obsah. Príjemné čítanie.

      • Šiestaci sú tiež online
        • Šiestaci sú tiež online

        • Aj žiaci VI. B sa na hodinách slovenského jazyka stretávajú online. Učíme sa spolu, rozprávame, čítame aj tvoríme. Pred týždňom dostali úlohu, aby vytvorili recept na tortu radosti. Vytvorili naozaj výborné recepty. Možno sa niektorým inšpirujete aj vy. Keďže sú to ich autentické práce, môžu obsahovať chyby. Ale v tomto prípade je dôležitejší obsah :-).

        • Učíme sa doma :)

        • „Naučila nouze Dalibora housti.“ Toto české príslovie vystihuje to, čo v súčasnosti zažívame. „Za pochodu“ sa učitelia, rodičia aj deti učia. Osvojujú si nové, neprebádané cesty k poznaniu. Jednou z týchto ciest sú aj tzv. videokonferencie. Umožňujú nám vidieť sa, počuť, tešiť sa zo vzájomnej spoločnosti. Kto sa nemôže zúčastniť online vyučovania, posiela správy všetkými možnými kanálmi, fotografie svojej domácej práce. A tak sa vidíme a spolu učíme s prvákmi na slovenskom jazyku, s druhákmi na prvouke. Deťom pomáhajú aj „na mieru šité“ výukové videá, ktoré si môžu pozrieť na youtube. Veľmi teší pozitívna spätná väzba od rodičov aj detí. Občasná kritika zasa povzbudzuje k zdokonaľovaniu. Druháci sa na prvouke učili poznávať hodiny. Kto chcel, mohol si vyrobiť aj vlastné slnečné hodiny. Pozrite si pár obrázkov ako ilustráciu nášho spoločného domáceho učenia.

          Mgr. Ivana Betková

        • Dejepis z domu

        • S ôsmakmi sme sa na niekoľkých hodinách dejepisu učili o príčinách vysťahovalectva na konci 19. stor. a na začiatku 20. stor. Porovnávali sme dôvody migrácie vtedy a dnes. Na poslednej online hodine sme sa rozprávali o tom, či a prečo by oni opustili Slovensko. Ako dôvody odchodu žiaci uvádzali štúdium, prácu, ba aj lásku. Niektorí by chceli spoznať kultúru a život iných národov, ďalší sa chceli zdokonaliť v jazyku. Málokto si ale vedel predstaviť, že by zostal v cudzine navždy. K Slovensku ich púta rodina, priatelia, príroda a pod. Tí, ktorí nemohli byť na online hodine, svoje názory spísali. Môžete si ich prečítať. Sú to autentické práce žiakov, preto niektoré obsahujú štylistické či pravopisné chyby.

      • Piatacký dejepis na diaľku
        • Piatacký dejepis na diaľku

        • Aj vyučovanie doma môže byť zaujímavé. Piataci sa každú stredu stretávajú na online hodine. Spoločne si pozerajú zaujímavé prezentácie, rozprávajú sa o histórii, tvoria. Na posledných hodinách sme sa rozprávali o komunikácii, písme, jazyku. Lúštili sme nápisy v hlaholike, v Braillovom písme, videli sme čínske znaky i arabské písmo. Hovorili sme o tom, čím a na čo ľudia v minulosti písali. Zistili sme, že pred vynálezom kníhtlače sa knihy písali ručne. Pisári boli veľkí majstri. Naučili sme sa, čo je iluminácia. Deti dostali úlohu, aby sa zahrali na stredovekých pisárov a vytvorili iluminované písmeno - prvé zo svojho mena. Ozdobiť ho mali tak, aby ich charakterizovalo. A naozaj sa snažili. Pozrite si ich práce.

      • OZNAM  materskej  školy
        • OZNAM materskej školy


        • Milí rodičia,

          v týždni od 24. mája 2020 do 29. mája 2020 sa uskutoční zápis detí do materskej školy na školský rok 2020/2021 bez účasti detí.

          Vzhľadom na zamedzenie šírenia koronavírusu máte 3 možnosti, ako zapísať svoje dieťa do materskej školy:

          a) v uvedenom týždni v čase od 8.00 – 11.00 hod. môžete prísť osobne do materskej školy po žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ a dotazník k žiadosti o prijatí dieťaťa do materskej školy, následne vyplniť oba dokumenty a odovzdať p. Šipikalovej, zástupkyni rš. Nutné je mať rúško, rukavice, vlastné pero a rešpektovať bezpečnostné a hygienické pokyny,

          b) stiahnuť si oba dokumenty, vyplniť ich a poslať elektronicky na email školy: skola@zszupkov.sk,

          c) stiahnuť si oba dokumenty, vyplniť ich a vhodiť ich do schránky pri hlavnom vstupe do školy.


          Na stiahnutie:

          Ziadost_o_prijatie_dietata_do_materskej_skoly.docx

          Informacie_o_dietati.docx


          Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR   sa  v čase zápisu detí do materskej školy nevyžaduje potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.

          Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa vyžaduje priniesť najneskôr do 30. júna 2020. V opačnom prípade vaše dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt.


          Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy

          Do materskej školy budú prednostne prijaté deti s trvalým pobytom v obci Župkov, ktoré:

          1. majú rok pred plnením povinnej školskej dochádzky,

          2. dosiahli vek 3 roky najneskôr k 31. 8. 2020.


          Mgr. Iveta Tomášová

        • OZNAM - dôležité!

        • Vážení rodičia, prosíme, aby ste si 12. mája a 14. mája v čase od 8.00 hod. do 10.00 hod. alebo od 14.30 hod. do 16.30 hod. prišli prevziať úbor a prezuvky vašich detí. Je potrebné dodržať stanovený čas, vedieť číslo skrinky žiaka/žiačky. Chráňte seba i nás rúškom. Ďakujeme.

      • Office 365 A1 pre žiakov zadarmo
        • Office 365 A1 pre žiakov zadarmo

        • Oznamujeme všetkým našim a žiakom a rodičom, že môžu získať prístup ku kancelárskemu balíku Microsoft Office 365 A1 pre žiakov bezplatne.

          Tento produkt je dostupný online => pre jeho používanie potrebujete mať prístup do siete internet. Nejedná sa o klasickú desktopovú aplikáciu.

          Office 365 pre študentov obsahuje aplikácie Word, Excel. Powerpoint, OneNote, Outlook + služby OneDrive, Teams a ďalšie. Bližšie informácie k danému produktu nájdete na stránke Microsoft Office 365.

          Milí žiaci a rodičia, ak máte záujem o produkt, napíšte mi na jeden z emailov uvedených nižšie a ja Vám pošlem prihlasovacie údaje pre všetky vaše deti, ktoré navštevujú našu školu.

          herko.dusan@gmail.com alebo admin@zszupkov.sk

          Po obdržaní prístupových údajov sa žiaci našej školy k spomínaným aplikáciám môžu prihlásiť na stránke https://www.office.com/

          PS: Keď sa najbližšie stretneme v škole, tak všetci žiaci našej školy dostanú prihlasovacie údaje do tohto systému od spoločnosti Microsoft.

          S pozdravom

          Admin

           

        • Deň učiteľov

        • Prajeme všetkým učiteľom v mene rady rodičov, rady školy aj žiackeho parlamentu všetko najlepšie k ich sviatku, hlavne skorý návrat do školských lavíc.

          Ing. Monika Melišová, predseda rady školy

      • OZNAM
        • OZNAM

        • Vážení rodičia, milí žiaci!

          Dovoľte mi, aby som Vás oboznámila s aktuálnymi informáciami.

          1. Na základe usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prerušenie vyučovania trvá do odvolania. Úhrada stravného sa tiež odkladá do odvolania.
          2. Ruší sa celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka.
          3. Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája 2020 bez potvrdenia lekára.
          4. Prijímacie skúšky a talentové skúšky na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna 2020.
          5. Zápis detí do materskej školy sa bude konať od 25. mája – 29. mája 2020.  Bližšie informácie o forme prijímania prihlášok budú rodičom podané prostredníctvom webového sídla školy a oznámenia v obecnom rozhlase do 30. apríla 2020.
          6. Zápis do 1. ročníka sa uskutoční od 20. 4. 2020 – 24. 4. 2020 bez účasti detí. Zápis do 1. ročníka bude prebiehať v troch formách, rodičia si môžu vybrať tú formu, ktorá im najviac vyhovuje. Rodičia budúcich prvákov si môžu stiahnuť Prihláška.docxDotazník.docx, vyplniť ich a: 
          • poslať do školy elektronicky na riaditel@zszupkov.sk  alebo
          • vhodiť do schránky pri vstupe do budovy školy, alebo
          • osobne prísť do školy dňa 22. 4. 2020 od 15.00 – 17.00 hodine a vyplniť ich pri dodržaní bezpečnostných a hygienických požiadaviek (rúško na tvári, rukavice a vlastné pero). Osobné prijímanie prihlášok a dotazníkov bude prebiehať individuálne.

          Mgr. Iveta Tomášová
          riaditeľka školy

      • Alfbook
        • Alfbook

        • Pripomíname, že online precvičovanie učiva si môžu deti robiť na stránke ALFBOOK:
          https://programalf.com/alfbook/index.html?lng=sk#

          Pre prihlásenie použite svoje kontá k alfovi. Kód školy je: zszupkov.

          Ide o databázu testov v programe ALF, kde sú testy roztriedené podľa ročníkov a predmetov.

          V prípade, že deti zabudli svoje heslá, môžete použiť kód: UCIMESADOMA (od dnešného dňa funguje tento kód pre všetky deti zdarma, v tomto prípade sa výsledky ale nebudú ukladať).