• Týždeň netradičných farieb
        • Týždeň netradičných farieb

        • Aký by bol asi svet bez farieb? Smutný, jednotvárny, pochmúrny,...

          Posledný januárový týždeň sa v našej škole niesol v znamení netradičných farieb. Každý deň sme sa obliekli do inej farby. Alebo sme zvolili doplnky v danej farbe či vo vzore. V pondelok sa rozsvietili chodby školy pestrými neónovými farbami, v utorok sme vytiahli zo šatníkov kárované oblečenie, v stredu ožila naša škola tyrkysovou farbou, vo štvrtok sme sa cítili ako v prírode v maskáčových outfitoch a piatok bol najpestrejší, pretože každý si obliekol farbu, ktorú má najradšej.

          Všetkým, ktorí sa zapojili do našej farebnej aktivity, ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník. 

           

          členovia a koordinátor Žiackeho parlamentu

      • BEH MIERU
        • BEH MIERU

        • Dňa 21. 1. 2022 sme si Behom mieru pripomenuli tragické udalosti krvavej nedele v roku 1945, ktoré sa odohrali v obciach Kľak a Ostrý Grúň. Pamiatku vyvraždenia a vypálenia týchto obcí sme si uctili aj pietnym aktom kladenia vencov pri pamätníkoch v obciach Kľak, Ostrý Grúň a Horné Hámre - Brod. Sme vďační, že svojou účasťou nás podporili aj starostovia obcí Kľakovskej doliny a niekoľkí rekreační bežci.

      • Nástup do školy po vianočných prázdninách
        • Nástup do školy po vianočných prázdninách

        • Vážení rodičia,

          dňa 10. januára 2022 nastupujú všetci žiaci do školy. Z uvedeného dôvodu mi dovoľte pripomenúť Vám pár dôležitých informácií:

          1. Deti od 3 - 6 rokov, ktoré navštevujú materskú školu, nemusia mať prekryté horné dýchacie cesty.

          2. Žiaci základnej školy musia mať prekryté horné dýchacie cesty, a to respirátorom, rúškom, šálom alebo šatkou.

          3. Žiaci základnej školy sa budú vzdelávať podľa rozvrhu platného od začiatku školského roka.

          4. Ak sa Vaše dieťa stravuje v školskej jedálni, nezabudnite uhradiť stravné na január 2022.

          5. Zdvorilo Vás žiadam otestovať Vaše dieťa antigénovým testom (9. 1. 2022 alebo ráno 10. 1. 2022) a poslať Oznámenie o použití antigénového testu cez EduPage alebo, ak nemáte EduPage, vykonanie samotestovania nahlásiť triednemu učiteľovi. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odporúča vykonávať antigénové testovanie žiakov dvakrát do týždňa - vždy je potrebné poslať aj oznámenie o použití antigénového testu.

          6. Na základe dát z MŠVVaŠ SR naša škola plní použitie antigénových testov na 17%. Pokiaľ neprekročíme 50% použitia už Vám odovzdaných antigénových testov, nemôžeme sa uchádzať o ďalšie.

          7. Dávam Vám do pozornosti povinnosť poslať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti Vášho dieťaťa cez EduPage alebo iným spôsobom, ktorý už máte zaužívaný s triednym učiteľom. Bez neho žiakovi nebude umožnený vstup do budovy školy.

          8. V prípade doplňujúcich otázok ma môžete kontaktovať na telefónnom čísle 0911 230 560.

          Milí žiaci,

          okrem učebníc, zošitov, písacích potrieb, desiaty, úborov, rúšok a iných dôležitých vecí, si do školy prineste aj dobrú náladu a najmä chuť do učenia. Využite ešte týchto pár dní na oddych a v pondelok 10. januára 2022 sa uvidíme. Tešíme sa na Vás. :-)

          Mgr. Iveta Tomášová, rš