• Vyplácanie dopravného
        • Vyplácanie dopravného

        • Vážení rodičia,

          vyplácanie dopravného pre Vaše deti za odbobie IX. - XII. /2020 a I. - IV./2021 bude 8. júla 2021 od 7:00 hod. do 16:00 hod. v priestoroch ŠKOLSKEJ JEDÁLNE.

          Žiadam dodržať určený deň a hodiny. Okrem rúška si prineste aj vlastné pero.

          Ďakujem

          Baniariová Alena

          EMaHP

      • Výlet ôsmakov na Sitno
        • Výlet ôsmakov na Sitno

        • Žiaci ôsmeho ročníka sa v utorok 22. 6. 2021 vybrali na najvyšší vrch Štiavnických vrchov Sitno. Do výšky 1009  m. n. m. vystúpili za krásneho, pre niekoho možno aj priveľmi horúceho slnečného počasia. Z vrcholu Sitna sa im odhalili prekrásne výhľady. Pri návrate sa zastavili na Počúvadle, poprechádzali sa okolo jazera a každý sa mohol osviežiť v jeho studenej vode. Strávili pekné dopoludnie a domov sa  vrátili príjemne unavení a plný krásnych zážitkov.

      • Tretiaci na výlete
        • Tretiaci na výlete

        • Dňa 24. júna sme navštívili s deťmi Banskú Štiavnicu. Naplánovali sme si prehliadku po Novom zámku a návštevu Banského múzea v prírode. Cesta tam ubehla bez ťažkostí, zákruty nikomu nepokrútili žalúdok. Pred prehliadkou zámku sme mali čas, aby sme si pozreli jeho okolie a občerstvili sa. Potom nás pán sprievodca povodil po štyroch poschodiach zámku, poukazoval exponáty z bojov s Turkami, videli sme staré pušky, zbrane, šable, figuríny dospelých Turkov, ktorí neboli vyšší ako 160 cm, z posledného poschodia sa nám naskytol nádherný výhľad na mesto... pri odchode sme si mohli kúpiť rôzne suveníry. Ďalšou zastávkou bolo Banské múzeum v prírode. Tu sme najskôr navštívili obchodík so suvenírmi, a potom nás pán sprievodca povodil po štôlni Bartolomej. Predtým  sme sa museli poobliekať do plášťov, založiť si prilby, vyfasovali sme baterky... v podzemí sme videli staré banícke náradie, vozíky, krompáče, prechádzali sme úzkymi a ešte užšími chodbičkami... dozvedeli sme sa, že dokonca v bani pomáhali aj kone – ťahali napr. vozíky. Po prehliadke si deti zašantili v detskom areáli a vyskúšali pevnosť hojdačiek, dreveného hradu, zahrali si Slepú babu. Potom sme sa takí vybehaní presunuli na parkovisko.

          Poslednou zastávkou bola škola Župkov. Myslím, že deti boli spokojné s prežitým dňom, vyjadrili sa, že by aj každý deň mohol byť takýto výlet. Správali sa ako deti, občas ich bolo treba napomenúť, ale vždy poslúchli, tak sa tešíme na spoločné výletovanie v budúcom školskom roku. :-)                                                        

                                                                                                                    

          Mgr. Lenka Jančoková    

           

      • Tvorba absolventskej práce
        • Tvorba absolventskej práce

        • V stredu 16. 6. 2021 deviataci našej školy predstavili svoje absolventské práce. Pripravovali si ich celý školský rok v rámci predmetu tvorba absolventskej práce. Počas dištančnej výučby mali možnosť konzultovať svoje práce na online stretnutiach a prostredníctvom edupage. Žiaci boli na tento deň naozaj pripravení. Mnohí vecne a odborne rozprávali o vybranej téme. Súčasťou práce bola aj praktická časť, takže sme mali možnosť vidieť prípravu a ochutnávku kávy, hudobno-spevácke vystúpenia, prípravu mlieka z ovsených vločiek, výstroj pilčíka, vlastné fotografie, súčasť koľajníc železničky, poľovnícke trofeje a pod. Jednu časť svojej práce museli deviataci porozprávať vo vybratom cudzom jazyku. Všetci si zvolili angličtinu. Po prezentácii dostali doplňujúce otázky od členov hodnotiacej komisie. Táto na záver skonštatovala, že úroveň absolventských prác bola u väčšiny žiakov vysoká. 12 deviatakov obhájilo svoju prácu VÝBORNE, 4 žiaci CHVÁLITEBNE, 2 DOBRE, 1 DOSTATOČNE. V rámci proticovidových opatrení mohli len cez Teams prezentovanie prác sledovať aj naši ôsmaci, aby videli, čo ich budúci školský rok čaká. 

          Komisia: Mgr. Iveta Tomášová, riaditeľka ZŠ s MŠ; Mgr. Martina Gáborová, učiteľka tvorby absolventskej práce; Mgr. Jana Herková, učiteľka anglického jazyka; Mgr. Rudolf Vallo, školský špeciálny pedagóg.

          Témy absolventských prác: Baroková hudba, Tradície v obci môjho detstva, Ťažba dreva, Spojené štáty americké, Japonsko, Microsoft, Albert Einstein, Heligónka, Karl Lagerfeld, Vianočné zvyky na Slovensku, Vakcinácia psov, Káva, Lesná železnička, Poľovníctvo, Obec Hrabičov, Obec Veľké Pole, Americký bangog, Rastlinné náhrady živočíšnych produktov, Výcvik psov.

           

      • Tvorba tričiek na technike
        • Tvorba tričiek na technike

        • Na hodine techniky si siedmaci tvorili vlastné tričká. Využili techniku savovania. Najskôr si nakrčili tričko na zadnej strane, postriekali ho, takto vytvorili na látke "mramorovanie". Potom si vybrali šablónu, priložili ju na prednú stranu trička a znova postriekali. Boli veľmi šikovní a tvorivá práca ich bavila. Ich tričká sú naozaj originálne a vydarené.

          Mgr. Martina Gáborová

      • Riaditeľské voľno
        • Riaditeľské voľno

        • Vážení rodičia,

          dňa 9. 6. 2021 (t. j. streda) udeľujem žiakom 1. - 8. ročníka riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. Žiaci 9. ročníka sú zapojení do testovania zo slovenského jazyka a matematiky v rámci monitoringu. Výchovno-vzdelávací proces bude opäť pokračovať dňa 10. 6. 2021.

          Za pochopenie ďakujem.

          Mgr. Iveta Tomášová, rš

      • MDD v materskej škole
        • MDD v materskej škole

        • Priblížil sa 1. jún a to je ten deň. kedy sa rozžiaria detské očká, lebo majú svoj sviatok - MDD. My v našej škôlke sme si namiesto jedného dňa spravili sviatočný celý týždeň. V pondelok sme sa rozprávali o tomto dni, ako tento sviatok vznikol a ako ho prežívajú deti. V utorok sme všetci spoločne opekali špekačky, hrali loptové hry a najviac sa deťom páčilo hľadanie skrytého pokladu. V stredu deti prejavili svoju fantáziu kreslením kriedou na cestičku. Vo štvrtok bol plný detských tanečných kreácií a odvážnejší sa nechali pomaľovať za rôzne rozprávkové postavy. Záver týždňa sa niesol v duchu kuchárskeho umenia. Deti si samy pripravili hot-dog, ktorý potom s chuťou zjedli.

          Iba na mieste, kde sú deti, je nejaká šanca na zábavu. (Mignon McLaughlin)

      • MDD
        • MDD

        • Napriek opatreniam súvisiacim s pandémiou si žiaci i učitelia našej školy tohtoročný Deň detí užili. Každá trieda ho prežila samostatne podľa scenára, ktorý pripravili triedni učitelia. Niektoré triedy sa premenili na improvizované kinosály, videli sme zaujímavé filmy. Potom si piataci i šiestaci zmerali svoje sily v rôznych súťažiach. Siedmaci si spoločne opekali, ôsmaci sa vybrali na turistiku na Biely vrch, deviataci športovali v telocvični. Prváci boli na peknej prechádzke, tancovali, tvorili a kreslili na asfalt, tretiaci súťažili a uvarili si chutný puding. Dôležité je, že všetci si užili príjemný slnečný deň so svojimi kamarátmi.