• Výlet do Prosieckej a Kvačianskej doliny
        • Výlet do Prosieckej a Kvačianskej doliny

        • To, že raz vidieť je lepšie ako o tom čítať alebo od niekoho počúvať, sa presvedčili žiaci našej školy, ktorí sa zúčastnili výletu do Prosieckej a Kvačianskej doliny.
          Po trase prekonávali prekážky z vápencov a dolomitov za pomoci istiacich lán a rebríkov, kochali sa prekrásnymi výhľadmi. Prezreli si technickú pamiatku z 19. storočia mlyn v Kvačianskej doline. Navštívili aj travertíny v obci Bešeňová, kde ochutnali minerálnu vodu, vyzrážaním ktorej táto hornina vznikla. Žiaci spoznali, že Slovensko je krásne a plné prírodných zaujímavostí. Niekedy len treba prekonať vlastnú pohodlnosť a vybrať sa ich aj osobne navštíviť. Za krásne fotografie ďakujeme žiakovi 8. ročníka Sebastianovi Kučerovi.

        • Turistika na Pustý hrad vo Zvolene

        • Dňa 26.5.2022 sa žiaci 5.ročníka vybrali na turistiku do Zvolena na Pustý hrad. Podľa náučnej tabuľky mala cesta trvať približne 40 minút. No piataci to vyšli za necelých 25 minút. Smerom hore si piataci užívali lesnú cestičku. Niektorí išli rýchlym tempom, niektorí si museli robiť aj prestávky. Cesta však stála za ten nádherný výhľad na mesto Zvolen. Na Pustom hrade si deti oddýchli, najedli sa, zatancovali v amfiteátri a po necelej hodine sa vybrali asfaltovou cestou smerom dole. Trasa dole bola dlhšia, ale veľmi príjemná. Keďže bolo teplo,deti sa zastavili ešte na námestí vo Zvolene na výbornú točenú zmrzlinu. Verím, že piataci si to užili a dúfam, že nás čaká  ešte veľa spoločných turistických vychádzok.

                                                                                                                          Mgr. Jana Herková, triedna učiteľka V.A